Rabu, 9 Jun 2021

Perlindungan Covid 19 Percuma dari AIA

 

 

PERCUMA : Dapatkan PERLINDUNGAN 'Covid19 Vaccine Complications' : 

Demi menyokong kerajaan dalam menggalakan rakyat mengambil vaksin Covid19, dan mencapai komuniti “Herd” Imuniti, kami di AIA menawarkan perlindungan daripada kesan vaksinasi Covid19 secara PERCUMA.


Free Covid 19 Vaccine Coverage
AIA Free Benefit Covid 19



*FREE BENEFITS* 
 
☑️ Pampasan kematian : RM20,000
☑️ Elaun Hospital : RM100 sehari (maksima sehingga 14 hari)

Kena bayar ke? Tak payahhh. *FREE* je.


1️⃣ Klik link : 

2️⃣ Pilih *INTERESTED*

Tak perlu bayar, Tak perlu sign

Senang bukan ?

*Permohonan dibuka untuk semua Rakyat Malaysia berumur 18-70 tahun.
*Pendaftaran dibuka bermula 3 - 14 Jun 2021
*Coverage valid sehingga 31 Disember 2021 atau apabila dana RM3 Juta habis digunakan.

PS: BENDA FREE, TOLONG SHARE BOLEH?

Salam Ikhlas,

Reduan Hanif
Unit Manager
AIA Malaysia
Phone No : 0193330342

#staysafe #takafulpenting #kitajagakita

#AlFatehEmpire
#AIAPublicTakaful

Info berkaitan Free Benefit Covid AIA :

AIA tawar perlindungan percuma COVID-19 | Berita Harian  
 

Isnin, 3 Mei 2021

A-Enrich Rezeki : Simpanan, Pelaburan dan Hibah Dalam 1 Pelan

Pelan Simpanan , Pelaburan dan Hibah Takaful A-Enrich Rezeki


 Nak Menyimpan? Nak Melabur? Nak Perlindungan Takaful? Eh Mana Satu ek?

 

AIA Public Takaful A-Enrich Rezeki
Pelan Pelaburan Takaful Confirm Lulus walaupun dah ada penyakit.


Bagi yang sentiasa membuat perancangan kewangan, adakala kita akan sampai ke satu tahap mana satu nak pilih. Pening juga kan?  Terutama bila anda berada dalam keadaan sukar membuat pengasingan dalam perancangan kewangan.

  • Anda nak ada simpanan yang selamat. 
  • Anda nak ada pulangan pelaburan yang tinggi.
  • Anda nak pastikan simpanan dan pelaburan anda dapat diberikan kepada waris tanpa ada masalah. Dah tentu ini juga adalah satu sebab anda menyimpan duit gaji anda.

 

 

AIA Pubic Takaful A-Enrich Rezeki
Mana satu nak pilih? Kekayaan atau Kesihatan? Dua-dua pun boleh dengan Rezeki


Sekali lagi pelan Takaful terbaik telah tiba untuk memberikan anda kemudahan dalam merancang kewangan secara menyeluruh. Kali ini pelan simpanan untuk tempoh matang hanya 20 Tahun sahaja iaitu A-Enrich Rezeki. Bagi anda yang sentiasa mencari satu pelan simpanan , pelaburan dan hibah di dalam 1 pakej, ini adalah pelan yang paling sesuai dan merupakan pelan Simpanan dan Pelaburan Takaful dan Hibah Terbaik di pasaran. 


Dan paling best, pelan ini menawarkan tempoh simpanan selama 5 atau 10 Tahun. Jika anda memilih untuk menyimpan selama 5 tahun, bermakna selepas 5 tahun anda tidak perlu membayar apa-apa sumbangan lagi. Secara automatik anda akan layak mendapat segala faedah yang ada sehinggalah ke Tahun 20. Menarik kan?





Apakah Kelebihan Pelan A-Enrich Rezeki ini?

A. Ganjaran Apabila Anda Membuat Simpanan Lebih Lama Dengan Penuh Disiplin
 

1. Investment Booster

Investment Booster akan diperuntukkan ke dalam sijil anda pada setiap tahun dan diperuntukkan ke dalam Dana Pelaburan Peserta untuk meningkatkan Nilai Akaun anda mengikut jadual di bawah.


 

 2. Maturity Booster

Apabila sijil matang, anda akan menerima sebanyak 200% daripada Caruman Tahunan1 untuk 5Pay20 dan
400% daripada Caruman Tahunan1 untuk 10Pay20. Nilai Akaun dalam Dana Simpanan Peserta dan Dana Pelaburan Peserta juga akan dibayar apabila sijil matang.

 

B. Memberi Ganjaran Apabila Anda Kekal Sihat (AIA Vitality)

Sekiranya anda mendaftar sebagai ahli AIA Vitality,  Nilai Akaun dalam Dana Simpanan Peserta
yang anda akan terima akan ditingkatkan lagi apabila sijil anda matang atau semasa sijil anda tamat akibat kematian atau Hilang Upaya Menyeluruh atau Kekal

 

3.  Savings Booster

Anda akan menerima tambahan 40% daripada Caruman Tahunan1 bagi 5Pay20 dan 50% daripada Caruman Tahunan1 bagi 10Pay20 apabila sijil matang jika :
 
  • Caruman telah dibayar tepat pada masanya; dan
  • Tidak membuat sebarang pengeluaran daripada Dana Simpanan Peserta sepanjang tempoh perlindungan.

 

4.Vitality Booster

Daftar sebagai ahli AIA Vitality sekarang dan Nilai Akaun dalam Dana Simpanan Peserta yang anda akan terima akan ditingkatkan lagi apabila sijil anda matang atau semasa sijil anda tamat akibat kematian atau Hilang Upaya Menyeluruh atau Kekal.

 

5.Potensi Pertumbuhan dan Dana Pelaburan
 

  • Dengan A-Plus Enhancer-i, 25% daripada jumlah caruman akan diperuntukkan ke dalam Dana Simpanan   Peserta. Amaun ini akan digunakan untuk membeli unit dalam dana yang dipilih pada kadar peruntukan 95%2.
  • Anda boleh memilih daripada dana-dana berkaitan pelaburan AIA PUBLIC Takaful yang mempunyai pendedahan kepada pasaran tempatan dan global yang sesuai dengan profil risiko anda dan menikmati potensi pulangan pelaburan.
 
Dana-dana berikut tersedia untuk pelan ini:

(i) A-Dana Strategic Equity
(ii) A-Dana Equity
(iii) A-Dana Income
(iv) A-Dana Balanced

Peserta boleh memilih mana-mana gabungan peratusan dana di atas sehingga maksimum 100%. Peratusan minimum ialah 5% dan dalam gandaan 5%.

6. Fleksibiliti kemudahan penambahan (top-up)

Semasa tempoh pembayaran caruman, anda mempunyai pilihan untuk menambah pelaburan anda berdasarkan kekerapan penambahan pilihan anda melalui A-Plus Saver-i, atau anda boleh melakukan penambahan ad hoc pada bila-bila masa. Caruman setelah penolakan Yuran Wakalah (agensi) akan dilaburkan ke dalam Dana Pelaburan Peserta.
 

 7. Pendaftaran yang Mudah

 Ini bahagian paling best. Sebab apa? Sebab untuk apply pelan ini, tiada pemeriksaan kesihatan diperlukan  bagi Caruman Tahunan1 sehingga RM50,000 bagi setiap Orang yang Dilindungi.
 
 

8. Perlindungan Hayat

 
Sekiranya anda meninggal dunia atau mengalami HUMK3, anda atau keluarga anda akan menerima bayaran faedah yang layak secara sekali gus.
 
 
 Sekiranya anda berminat ingin tau lebih detail tentang pelan All in One Simpanan, Pelaburan dan Hibah ini, boleh lah isi Quotation Form di sini

Ingin maklumat lanjut?

Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

Rabu, 21 April 2021

A-Plus Total Health Medikal Kad 1 Keluarga Sehingga RM2 Juta Setahun setiap seorang

Seperti yang kita semua ketahui, kos perubatan setiap tahun akan meningkat. Dianggarkan kos peningkatan adalah dalam 15% setahun. Apakah maksud 15% ini?

Jika kita membuat pengiraan,15% ini bermakna kos perubatan akan meningkat 2 kali ganda untuk setiap 5 Tahun.

Contoh bil rawatan kanser sekarang RM100,000.

5 Tahun akan datang rawatan yang sama berharga RM200,000

10 Tahun akan datang rawatan yang sama berharga RM400,000.

 

Persoalannya adakah pelan insurans medikal kad anda sekarang mencukupi untuk 5@10@20 tahun akan datang atau sehingga sampai umur warga emas?


Pelan Medikal Kad A-Plus Total Health

Memperkenalkan Pelan Medikal Kad Terbaik terbaik di pasaran Malaysia A-Plus Total_Health. Pelan medikal kad yang memberikan anda sekeluarga benefit hospital sehingga RM2 Juta setahun Setiap Seorang tanpa berkongsi.


Medikal Kad RM2 Juta Setahun Terbaik AIA Public Takaful
Pelan Medikal Kad Sehingga RM2 Juta Setahun

A-Plus Total Health ialah pelan kesihatan komprehensif yang bukan sahaja memberikan perlindungan ketika anda memerlukan rawatan perubatan, malahan melindungi anda ketika anda sihat.

Antara faedah yang akan anda perolehi di bawah pelan ini :


• Perlindungan perubatan yang komprehensif sehingga RM2 juta setahun.
• Had tahunan yang sama setiap tahun tanpa had seumur hidup.
• Perlindungan pesakit luar yang penuh untuk dialisis buah pinggang dan rawatan barah sehingga had tahunan anda. Tiada pembayaran deduktibel diperlukan untuk tuntutan di bawah faedah ini.
• Anda boleh memilih untuk tidak dimasukkan ke hospital serta mendapat perlindungan dari penyakit Denggi, Bronkitis, Influenza dan Pneumonia.
• Melindungi anda bagi komplikasi kehamilan yang tertentu.

 

Jadual Faedah Untuk Pelan Medikal Kad A-Plus Total Health

 

Di bawah adalah jadual faedah yang akan diberikan di bawah perlindungan Medikal Kad Takaful.


Faedah Medikal Kad 1 Keluarga AIA Public Takaful
Faedah Medikal Kad

 Health Wallet : Saya Tiada Claim, Apa yang saya dapat?

Sekiranya tiada claim, saya akan dapat apa-apa ke?

Health Wallet AIA. Tiada Claim, dapat cash ke dalam wallet.
Jumlah bayaran Health Wallet yang akan dikreditkan jika tiada claim

Jangan risau. Dengan pelan medikal kad A-Plus Total Health ini, jika anda tidak ada sebarang claim, syarikat takaful akan memasukkan sejumlah amaun ke dalam Health Wallet anda. Health Wallet ini boleh digunakan jika anda dimasukkan ke wad ataupun untuk penggunaan pencegahan penyakit seperti di bawah (Pelan 300 & Pelan 500) :

1. Faedah Pencegahan
i. Pemeriksaan Kesihatan
ii. Vaksinasi (umur 16 tahun dan ke atas):
• Vaksinasi Flu
• Hepatitis B
• Virus Human Papilloma (HPV)
• Kayap
• Pneumokokus
iii. Vaksinasi Flu untuk juvenil bawah 16 tahun
 
2. Faedah Penjagaan Khas
• Keadaan Kongenital
• Pembedahan Elektif/ Plastik/ Kosmetik
akibat Kemalangan atau Kanser 




























Ingin maklumat lanjut?

Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.






 

 

Sabtu, 20 Februari 2021

Perlindungan Covid 19 di Hospital Swasta

Dengan  peningkatan kes Covid 19 di seluruh dunia dan juga di Malaysia, boleh dikatakan kapasiti hospital kerajaan sudah mencapai ke tahap maksimum. Peratusan penggunaan kapasiti katil hospital kerajaan pada Disember 2020 adalah sebanyak 54%. Tetapi pada Januari 2021, kadar penggunaan katil hospital telah meningkat ke kapasiti sehingga 70%. Dan asa juga hospital yang mencapai kadar 83% penuh seperti Hospital Sungai Buloh. Laporan Malaysiakini : https://m.malaysiakini.com/news/558510


Kesan Peningkatan Covid 19

Apakah kesan jika pandemik covid 19 ini berterusan naik dan hospital kerajaan semakin penuh? Perkara pertama yang akan berlaku adalah mereka yang positif akan ditempatkan di hospital-hospital swasta. Dan buat masa sekarang berapa kos yang akan dikenakan masih belum diketahui lagi. Tetapi, bila dikatakan hospital swasta, biasanya bayaran tak akan murah. Dan dalam keadaan tidak sihat menghadapi Covid 19, dari manakah duit akan diperolehi?  


1. Gaji

2. Simpanan di Bank, ASB, Tabung Haji, FD

3. Insurans (tidak melindungi Pandemik Covid 19 : https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/02/785355/covid-19-tiada-dalam-perlindungan-insurans-takaful-bnm)


Kami memberikan perlindungan untuk Kuarantin Covid 19

AIA dan AIA Public Takaful sebagai sebuah institusi insurans dan Takaful yang sentiasa memberikan perlindungan terbaik sepanjang masa, telah memberikan satu langkah ke depan dalam membantu para pelanggan untuk berhadapan dengan Pandemik Covid 19 untuk melindungi setiap pelanggan yang dimasukkan ke pusat kuarantin yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan in termasuklah kos-kos kuarantin di hospital swasta.

Kami memberikan perlindungan melalui 2 Faedah:

1.  Kos kuarantin dihospital swasta boleh dituntut semula kepada pihak syarikat.

2. Elaun Harian RM200 sehari sehingga maksimum 30 hari akan diberikan.


Perlindungan Covid 19 Hospital Swasta oleh AIA


Kena kuarantin Covid 19 AIA bagi RM200 sehari


Jadi adakah anda telah sediakan pelan insurans takaful yang melindungi kos-kos berkaitan Covid 19? Jika belum bertindaklah segera sebelum berlakunya perkara yang kita sendiri tidak inginkan.


Anda Berminat?

Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.