Jumaat, 5 Ogos 2016

Income Protection Plan, Retirement Plan dengan Hibah Takaful dan Simpanan. Harta Warisan Untuk Yang Tersayang.

Kenapa Anda Perlu Sediakan Income Protection Plan?

Apakah Kelebihan Pelan A Life Signature-i?

Dengan caruman hanya seminimum 5 tahun sahaja, anda telah menyediakan pelan perlindungan sehingga umur 100 tahun. Berserta simpanan dan perlindungan hibah takaful. Dengan coverage minimum RM500,000 TANPA PERLU MEDICAL CHECK UP (Standard Case).

Income Protection Plan dengan Hibah Takaful dan Simpanan
A-Life Signature-i. Pelan perlindungan pendapatan terbaik


A-Life Signature-i boleh dijadikan pelbagai fungsi mengikut keperluan anda.


A. Sebagai Hibah Kepada yang Tersayang.

Tahukah anda setiap apa yang kita ada hari ini, sebenarnya adalah satu keperluan?

Sebagai contoh, jika anda seorang pekerja yang makan gaji. Gaji bulanan anda adalah keperluan kepada anda dan juga seisi keluarga. Adakah anda telah memahami apa yang akan terjadi kepada taraf hidup anda sekeluarga jika ditakdirkan hari ini anda tidak mampu bekerja? Atau lebih teruk jika keluarga anda kehilangan anda sebagai sumber mata pencarian keluarga. Apa akan jadi kepada segala komitmen anda?

Lindungi pendapatan anda dengan coverage minimum RM500,000. Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342
Sediakan pelampung kepada pendapatan anda agar anda tidak lemas.

Adakah anda telah sediakan disediakan dengan jumlah simpanan atau hibah yang secukupnya untuk keluarga tersayang? Adakah jumlah tersebut mencukupi? Anda telah sediakan backup plan?


Adakah income protection anda ada RM500,000 minimum? Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342
Cukupkah backup plan anda sekarang?


Jika anda telah menyediakan sejumlah simpanan di bank atau ASB atau di mana-mana instrumen kewangan berdaftar, adakah anda sanggup menghabiskan wang tersebut? Sedangkan hanya dengan 10% dari gaji tahunan anda, anda boleh mencipta simpanan kecemasan serendah RM500,000 di akaun Takaful AIA Public Takaful.


Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342 untuk melindungi aset dan wang anda.
Jangan biarkan wang anda bocor


B. Pelan Kecemasan Perlindungan Perniagaan (Business Owner Emergency Fund)


Sekiranya anda adalah seorang pemilik perniagaan, sebarang kehilangan dalam organisasi anda akan turut memberikan impak kepada pelan perniagaan anda di masa hadapan.

Kehilangan bakat dalam syarikat anda turut akan menyebabkan kehilangan kepercayaan dari para pelanggan dan pembekal kepada syarikat anda.Apa akan jadi sekiranya hari ini pembekal menerima berita yang mengatakan anda sebagai pemilik syarikat mengalami hilang upaya kekal? Sudah tentu keyakinan pembekal untuk anda melunaskan bayaran dan hutang sedikit sebanyak akan terjejas.

Dan bagaimana jika mereka mengetahui yang anda telah menyediakan  satu tabung kecemasan sehingga RM4 juta di dalam tabung Takaful? Adakah kepercayaan mereka terhadap kemampuan organisasi anda akan berkurang? Oleh sebab itu sebagai seorang pemilik syarikat, anda harus ada pelan perlindungan modal syarikat di dalam tabung takaful.

Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342  untuk pelan perlindungan perniagaan anda.
Dana Kecemasan Perniagaan

C. Retirement, Savings dan Education Plan.

Dengan pelan takaful ini juga, anda boleh menyediakan pelan untuk persaraan aka retirement plan anda dan juga sebagai simpanan pendidikan untuk anak-anak anda ( Education Plan).

Di mana dengan pelan ini, anda akan memiliki faedah kematian sehingga 300%. Dan jika tiada apa-apa berlaku, anda tetap mendapat sejumlah simpanan beserta bonus kematangan 20% dari jumlah simpanan anda.

Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342  untuk pelan persaraan dengan bonus 20%.
Hanya yang merancang akan menikmati persaraan idaman.


Persaraan memerlukan perancangan. Adakah anda inginkan persaraan yang anda impikan tetapi dalam masa yang sama anda tidak melakukan apa-apa perancangan untuk mencapainya? Apa yang anda ada hari ini akan hilang terutama gaji bulanan anda. Apa kata anda asingkan 10% sahaja pendapatan anda untuk saya tolong simpankan di dana takaful. Anda boleh hubungi saya di 0193330342 atau email reduanhanif@gmail.com atau isi form Quotation. Jangan bila sampai masa, duit anda tiada lagi yang tinggal.

Rancang sekarang atau lupakan sahaja persaraan selesa.
Bagaimana pula dengan pelan pendidikan anak-anak anda? Sama juga seperti persaraan. Anda yang rancangkan pelan pendidikan anak-anak anda. Samada nak hantar ke universiti awam, swasta atau luar negeri. Samada dengan duit sendiri, atau biarkan mereka berhutang. Kalau tiada yang berikan hutang, dari mana pula anda ingin mencari wang pendidikan tersebut?

Hubungi AIA Takaful Agen 0193330342 untuk pelan pendidikan anak
Sediakan pelan pendidikan seawal mungkin.

Yang mana satu KEUTAMAAN anda? Yang mana satu anda perlukan? Semuanya adalah bermula dengan perancangan anda. Langkah pertama yang paling penting adalah ACTION anda sendiri. Hubungi saya segera sebelum terlewat. Anda boleh hubungi saya di 0193330342 atau pun email reduanhanif@gmail.com atau isi form Quotation.

Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan