Selasa, 25 November 2014

Komen Tidak Diduga oleh Motivator Terkenal Dr Asmadi.

DMCA.com Protection Status

*Protection: All original content on http://reduanhanif.blogspot.com/ is created by the website owner are protected by DMCA Protection Services using the Digital Millennium Copyright Act Title 17 Chapter 512 (c)(3). Reproduction or re-publication of this content is prohibited without permission. 

 Komen Tidak Diduga oleh Motivator Terkenal Dr Asmadi.

Pada 12 November lepas saya ke HQ AIA untuk selesaikan beberapa perkara berkenaan polisi pelanggan AIA Public Takaful saya.

Secara kebetulan, saya terserempak dengan seorang pelanggan ING (sekarang AIA) yang telah kehilangan Medikal Kad beliau dan dalam masa yang sama agen beliau tidak servis.

Jadi selesai urusan di kaunter AIA, saya terus mendapatkan beliau. Saya cuba selesaikan masalah beliau.

Tidak dijangka sehari selepas itu, beliau telah sharekan experience beliau di Fanpage milik beliau sendiri.
Shukur Alhamdulillah. Terima kasih Dr. Asmadi.

Nasihat saya, sebelum memilih agen insurans/takaful, anda perlu mengetahui dan memahami agen yang anda akan pilih. Kerana agen ni yang akan berada di sisi anda dalam tempoh yang lama.

Komen Dr Asmadi tentang saya sebagai agen insurans takaful  di fanpage Dr Asmadi.
Perkongsian Dr Asmadi tentang saya di fanpage beliau.

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.


Rabu, 19 November 2014

Pelan Medikal Kad Takaful. Kenapa Sekarang? Bukan Nanti-nanti?

DMCA.com Protection Status

*Protection: All original content on http://reduanhanif.blogspot.com/ is created by the website owner are protected by DMCA Protection Services using the Digital Millennium Copyright Act Title 17 Chapter 512 (c)(3). Reproduction or re-publication of this content is prohibited without permission. 

Pelan Perubatan Tanpa Had Sepanjang Hayat.

Dalam zaman serba naik ini, ramai yang tak menyedari inflasi kos perubatan juga meningkat naik. Dianggarkan kadar kenaikan adalah 15% setahun. Bagaimanapun, banyak yang menganggap kos perubatan ini adalah benda yang terakhir untuk difikirkan. Selepas kereta, rumah, smartphone, tablet dan sebagainya.

Jadi, apabila ditanya tentang betapa pentingnya pelan takaful dan medikal kad, jawapan yang diberi hanya satu "tunggu ada budget". Tunggu budget ni lebih kepada bermakna, pelan Takaful dan medikal kad adalah benda terakhir yang akan diambil kira selepas dibayar pelbagai perkara termasuk perkara yang tak penting.

Bagaimanapun, dalam permohonan untuk mendapatkan pelan takaful, tak sama dengan kebanyakkan  benda yang kita ingin dapatkan. Contohnya, kalau ingin membeli sebuah kereta idaman, bila kita ada budget, baru kita dapat beli. Yang penting ada budget@belanjawan@duit.

Berbeza dengan pelan Takaful. Perkara yang paling penting bukannya budget. Tetapi SIHAT. Biarlah selepas 1 bulan akan datang anda dapat bonus 12 bulan atau dah lebih dari cukup budget, malangnya masa tu dah dihinggapi pelbagai penyakit, anda letak lah budget setahun untuk bayar caruman sebulan sekalipun, pelan Takaful tidak mungkin anda perolehi. Kerana masa tu bukan soal ada BUDGET lagi tetapi soalnya TIADA SIHAT.


Kebarangkalian sakit kritikal dalam tempoh 20 tahun akan datang
Kebarangkalian penyakit kritikal dalam 20 tahun akan datang.



Bayangkan hari ini anda ingin menjimatkan caruman RM2400 untuk pelan Takaful setahun.Kononnya mahal dan benda yang tak perlu dalam kira-kira belanjawan anda. Tiba-tiba terkena penyakit kanser usus di mana kos pembedahan anggaran dalam RM37,000. Dan follow up treatment dalam RM70,000. Agaknya di mana nak cari sejumlah RM107,000 untuk rawatan? Sedangkan dengan hanya RM2400 setahun anda dah ada pelan perubatan yang cukup untuk bayar bil tersebut. Dan dah boleh dapat free Takaful dan simpanan lagi sehingga umur 100 tahun kerana dah kena kanser.

Jadi, masa depan anda, anda lah yang menentukan. Jika memerlukan khidmat tentang pelan terbaik untuk anda atau pun keluarga, boleh lah hubungi saya segera. Jangan tunggu sampai esok atau tahun depan. Kerana sakit tak menunggu anda.

Biar kami di AIA Public Takaful bayarkan untuk anda.
Masalah utama orang ramai adalah tiada duit untuk bayar rawatan.


Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

Ahad, 16 November 2014

Pemenang di KLIFF 2014

DMCA.com Protection Status

*Protection: All original content on http://reduanhanif.blogspot.com/ is created by the website owner are protected by DMCA Protection Services using the Digital Millennium Copyright Act Title 17 Chapter 512 (c)(3). Reproduction or re-publication of this content is prohibited without permission. 

Tahniah!! Kerana sekali lagi dinobatkan sebagai pemenang untuk Anugerah Produk Takaful Paling Cemerlang( The Most Outstanding Takaful Product)  di KLIFF 2014 melalui produk medikal kad terbaik iaitu A-Life Med Regular-i.

Itu yang dapat saya ucapkan kepada pihak pengurusan dan kakitangan serta agen-agen Syarikat Takaful yang telah bertungkus lumus untuk memberikan yang terbaik di dalam industri Takaful di Malaysia.

Tahniah dan terima kasih  juga kepada para pelanggan yang telah memilih dan mempercayai Syarikat sebagai pengendali Takaful yang paling dipercayai untuk keluarga masing-masing.

Kejayaan di KLIFF 2014 ini tidak mungkin diperolehi tanpa kerjasama dan kepercayaan daripada anda semua.

Syabas dan terima kasih sekali lagi kepada semua!!!


AIA Public Takaful sekali lagi memenangi The Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2014
Sekali lagi memenangi The Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2014

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

Sabtu, 1 November 2014

Pelan Khas Untuk Wanita.

DMCA.com Protection Status

*Protection: All original content on http://reduanhanif.blogspot.com/ is created by the website owner are protected by DMCA Protection Services using the Digital Millennium Copyright Act Title 17 Chapter 512 (c)(3). Reproduction or re-publication of this content is prohibited without permission. 

 Risiko Kesihatan Untuk Setiap Wanita


Sebagai seorang wanita, banyak perkara yang anda harus fikirkan dalam menjalani hidup seharian. Bagi yang bekerja, anda perlu memikirkan tugas di pejabat. Balik rumah pula perlu memikirkan tentang keluarga dan anak-anak. Serta kerja rumah yang bertimbun. Perkara terakhir yang akan difikirkan adalah kesihatan anda sendiri.

Dalam zaman moden ini, wanita tidak lari dari menghadapi banyak cabaran termasuk dari segi kesihatan. Antara penyakit yang sering dikaitkan dengan wanita adalah kanser payudara, kanser serviks, kanser uterus dan sebagainya.

Di bawah adalah sakit biasa yang dialami oleh para wanita di Malaysia (Female Illness).

Statistik dan pecahan setiap penyakit wanita (Female Illnesses)
Senarai penyakit wanita yang dialami oleh para wanita di Malaysia


Berdasarkan statistik di atas, penyakit utama dan sebahagian besar yang dialami  oleh wanita (female illness) adalah kanser payudara (Breast Cancer). Dan dari statistik, kanser payudara ini tidak pernah menurun sebaliknya meningkat. Di bawah adalah statistik dari tahun 1993 - 2003 sebagai rujukan.




Kos Pembedahan Untuk Sakit Wanita di Malaysia.

  • Breast Lump = RM2000 - RM4000
  • Herniaraphy =  RM5000 - RM7000
  • Thryoidectomy = RM4500 - RM5500
  • Mastectomy = RM5000 - RM6000



Pelan Untuk Wanita.


Memandangkan kesihatan wanita harus diberi keutamaan kerana wanita adalah penggerak utama dalam organisasi keluarga di Malaysia, Syarikat Takaful telah memperkenalkan Pelan Rider Takaful Khas Untuk Wanita yang diberi nama Takaful A-Plus Venus dan A-Plus VenusExtra.

Rider ini boleh diattachkan sebagai faedah tambahan kepada pelan asas takaful keluarga Takaful A Lifelink-i.

Pelan Terbaik untuk faedah wanita
Pelan Terbaik untuk Wanita
Antara Faedah Yang Terdapat Dalam Pelan Wanita.

  • Perlindungan dua kali ganda untuk Kanser Organ Wanita.
  • Perlindungan Komplikasi Kehamilan seperti Kehamilan Ektopik dan Kehamilan Molar.
  • Bantuan Rujukan Kenderaan dan Rumah.
  • Subsidi Rawatan Putus Haid dan Psikoterapi.
  • Manfaat Anomali Kongenital sekiranya anak dilahirkan mengalami sindrom down, lelangit sumbing etc.
  • Manfaat kematian fetus.
  • Manfaat Mangsa Ragut
  • Manfaat Pembentukan semula wajah akibat kemalangan
  • Manfaat Pemindahan kulit akibat melecur atau kanser kulit.
  • Manfaat Arthritis.

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.