Jumaat, 14 Oktober 2022

Pelan Hibah Takaful : AIA Public Takaful A-Life Legasi Beyond

Pelan Perlindungan Hibah Takaful A-Life Legasi Beyond


A-Life Legasi Beyond


Sudah menjadi keperluan buat masa sekarang untuk setiap daripada kita menyediakan pelan perlindungan hibah takaful. Dahulunya, pelan-pelan hibah ini menjadi satu pelan tambahan sahaja kepada pelan medikal kad yang diambil.

Memandangkan setiap dari kita mencari rezeki untuk keluarga, dan dalam masa yang sama kita semua sebenarnya terdedah kepada banyak risiko di mana pendapatan kemungkinan tidak dapat diteruskan.

Ini sudah pasti akan memberi kesan kepada keluarga kita. Kebanyakkan golongan suami dan ayah yan majoriti mencari rezeki dari pagi sehingga ke malam. Dan kadang-kadang, berlaku juga perkara tidak diingini di mana, ayah @ suami tersebut tidak sempat pulang ke rumah lagi.

Pelan Hibah Takaful A-Life Legasi Beyond


Sehubungan dengan itu, AIA Public Takaful sebagai salah satu pengendali Takaful berlesen di bawah Bank Negara Malaysia memperkenalkan Pelan Hibah Takaful yang dapat memenuhi keperluan dari segi perlindungan dan juga simpanan kepada pemegang polisi.


Benefit Pelan Takaful A-Life Legasi Beyond :

HIBAH KEPADA YANG TERSAYANG, SEHINGGA 6X PERLINDUNGAN

  • 100% jumlah perlindungan jika anda meninggal dunia atau mengalami Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal (HUMK),
  • 200% jumlah perlindungan jika anda meninggal dunia akibat kemalangan atau semasa melaksanakan Haji atau Umrah,
  • 300% jumlah perlindungan jika anda meninggal dunia akibat kemalangan ketika menaiki pengangkutan awam, atau
  • 600% jumlah perlindungan jika anda meninggal dunia akibat kemalangan disebabkan oleh bencana alam.

Di bawah adalah contoh sekiranya perlindungan Hibah Takaful RM500,000. Jumlah perlindungan maksimum akan menjadi sehingga RM3,000,000.


Perlindungan Hibah Takaful 600%PELAN YANG MEMBERI GANJARAN KEPADA ANDA KERANA KEKAL BERDISIPLIN DALAM MERANCANG KEWANGAN


Anda seorang yang berdisiplin dalam merancang kewangan? Dengan pelan Hibah AIA Public Takaful A-Life Legasi Beyond, anda akan diberikan ganjaran dalam bentuk Legasi Rewards sehingga 8% dan juga Legasi Booster sehingga 16%!! Satu pelan Hibah Takaful yang juga memberikan anda simpanan yang baik.

Di bawah adalah contoh simpanan yang diberikan :

Simpanan di A-Life Legasi BeyondFAEDAH PENGURUSAN HARTA PUSAKA

Kadangkala sekiranya  mereka yang mencari rezeki terpaksa pergi dahulu, waris-waris terpaksa menguruskan sendiri harta yang ditinggalkan. Ini termasuklah harta fizikal seperti rumah, kereta dan lain-lain. Dan juga harta yang tidak dapat dilihat seperti simpanan di bank dan pelaburan amanah saham.

Untuk mencairkan aset-aset tersebut memerlukan belanja yang agak besar. Dan dalam masa yang pantas, dari mana waris akan mendapat perbelanjaan tersebut?

Oleh sebab itu A-Life Legasi Beyond dihadirkan dengan tunai tambahan sehingga RM50,000 dikenali sebagai Faedah Pengurusan Harta Pusaka. Jumlah ini adalah tambahan kepada Hibah yang ada. 


Pengurusan Harta Pusaka


Sebagai contoh jika berlaku kematian biasa, Waris akan dapat :

RM500,000 + RM50,000 = RM550,000

Jika berlaku kematian akibat bencana alam, Waris akan dapat :

RM3,000,000 + RM50,000 = RM3,050,000 


Pelaburan Di Dalam Pelbagai Dana

Untuk memaksimakan jumlah simpanan anda, anda boleh memilih sehingga 5 Dana Pelaburan iaitu :


1. A-Dana Equity

2. A-Dana Income

3. A-Dana Balance

4. A-Dana Strategic Equity

5. A-Dana Strategic Dynamic


Jadi, dengan pelan Hibah A-Life Legasi Beyond ini, anda mendapat pelan hibah takaful yang terbaik di mana perlindungan hibah untuk waris sehingga 600% dan dalam masa yang sama anda berpeluang mendapat Cash Rewards sehingga 16% dan juga Simpanan di dalam 5 Dana Pelaburan AIA Public Takaful.


Sekiranya anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut atau ingin memohon pelan ini, boleh hubungi saya di reduanhanif@gmail.com atau whatsapp di 0193330342.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan