Jumaat, 11 April 2014

Pelan Takaful Keluarga Terbaik dengan Simpanan

Pelan Perlindungan dan pelaburan komprehensif Terbaik


Takaful Keluarga Investment Link memberikan pelan perlindungan pendapatan, pendidikan, persaraan, penyakit kritikal dan juga simpanan jangka panjang untuk anda.


Kenapa anda perlukan pelan takaful keluarga dan simpanan Amas? 

Sebagai seorang yang mempunyai pendapatan, sudah tentu ada tujuan untuk anda  keluar pagi setiap hari untuk mencari rezeki. Mungkin antaranya adalah untuk keluarga, simpanan pendidikan anak-anak, membayar hutang barangan rumah, membayar hutang kereta, perbelanjaan kesihatan, simpanan haji dan banyak lagi.

Dan dengan tanggungjawab yang sebegitu banyak, sudah tentu anda memerlukan satu perlindungan. Perlindungan ini bukannya untuk diri anda. Tetapi adalah untuk pendapatan anda. Jadi, apabila disebut jumlah diinsurankan atau life sum insured atau pun life sum covered ianya bukan untuk nyawa anda. Paling tepat adalah untuk pendapatan atau income anda.

Cuba anda bayangkan, sekiranya berlaku apa-apa pada anda sebagai sumber pendapatan keluarga, di  manakah kedudukan keluarga anda? Adakah akan dikelilingi hutang? rumah, kereta dan mungkin juga terpaksa berhutang untuk mendapatkan keperluan asas. Dan adakah anak-anak akan mendapat pendidikan yang terbaik ketika itu?

Oleh sebab itu anda perlu menyediakan Pelan Perlindungan Investment Link Takaful.




Apa yang saya boleh dapat dengan Pelan Takaful ?

Dengan Pelan Takaful Pelaburan AMas, anda boleh memilih berbagai rider. Dan simpanan pula boleh keluarkan bila-bila masa.
Dengan AMas, anda boleh memilih berbagai rider. Dan simpanan pula boleh keluarkan bila-bila masa.


Dengan pelan takaful terbaik ini, selain dari pelan perlindungan pendapatan untuk keluarga anda, anda boleh menyediakan perlindungan terhadap kemungkinan 36 penyakit kritikal. Sekarang ni tak perlu tunggu tua untuk mengidap sakit kritikal. Umur 20 dah ada diabetes. Yang umur 30 lebih pun dah ada diserang sakit jantung. Dengan pelan takaful terbaik AMas, anda boleh mendapatkan pampasan sebagai perbelanjaan sementara dalam proses penyembuhan.

Anda boleh attachkan rider-rider berikut untuk Pelan AMas ini :

1) 36 Penyakit Kritikal (36 Critical Illness)
2) Kemalangan Diri (Personal Accident)
3) Medikal Kad Terbaik (Best Medical Card)
4) Penyakit Kritikal Berbilang (Multi Critical Illness)
5) Pelan Wanita A Lady Elite ( Lady Plan)
6) Pelaburan Patuh Syariah Dana Unit Amanah
7) Elaun Harian Hospital (Whole Life Hospital Benefit)


Carta penyakit kritikal mengikut umur. Bersediakah anda?
Carta penyakit kritikal mengikut umur. Bersediakah anda?




 

Di samping itu, pelan ini membolehkan anda menyimpan di dana pelaburan patuh syariah di bawah kendalian Syarikat Takaful.Dan setakat ini pulangan adalah sangat memberangsangkan. Dimana pulangan pada tahun lepas adalah meningkat pada 19.22%. Dengan pulangan yang baik ini, mampu membantu anda merealisasikan tabung persaraan atau pendidikan anak-anak. 



Jadi, apakah pilihan anda? Menyediakan diri anda dan keluarga? Atau pun hanya membiarkan sumber pendapatan keluarga anda ditinggalkan tanpa apa-apa back up pelan?



Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.




Rabu, 2 April 2014

Medical Card Murah dan Mampu Milik. Merokok atau tidak, harga adalahsama.

Medical Card menjadi satu keperluan terutama apabila kebanyakkan dari kita telah menamatkan perkhidmatan dari syarikat. Tetapi, adakah anda boleh mendapatkan medikal kad pada harga murah ketika itu?

Apabila bersara, perlindungan Medical Card dari syarikat tersebut secara automatik ditamatkan. Jadi, anda tiada lagi perlindungan Medical Card dan rawatan hospital jika diperlukan kelak.

Malangnya, jika anda ingin mendapatkan pelan Medical Card pada usia yang telah melebihi 40 tahun sudah tentu kosnya tidak serendah ketika diambil semasa usia muda.

*Medikal Kad Terbaik TAKAFUL. Teman Anda Ketika Sakit.
*Panel Hospital
*MAHALNYA deposit hospital kalau tiada Medikal Kad
*Kos Perubatan di Malaysia
*Satu-satunya Medikal Kad Dengan Fungsi Swipe Macam Kredit Kad
*Semua Medikal Kad Tidak Sama
*Email saya untuk pertanyaan


Bil Hospital sememangnya tidak murah. Sanggupkah anda? Anda perlukan medikal kad aia untuk membantu pembayaran bil hospital tersebut.
Mahalnya bil hospital. Tapi percuma untuk pemegang Medikal Kad AIA Public Takaful


Kelebihan Medikal Kad Takaful Berbanding Yang Lain



Bagi anda yang berminat mengambil Kad Perubatan ini, antara kelebihan Medikal Kad Takaful adalah seperti berikut :




1) Merokok atau tidak merokok, caruman adalah sama. Kebanyakkan pelan harga untuk perokok adalah lebih mahal.

Dengan AIA Public Takaful AMedik, samada anda merokok atau tidak, harganya sama. Sunggguuuh jimat.
Merokok atau Tidak sama je harganya.

2) Bagi pelan Pasangan atau pun Keluarga, boleh diambil ikut usia pasangan yang lebih muda. Jadi, lebih murah.


Dengan AMedik, anda boleh dapatkan pelan lebih murah mengikut usia pasangan yang lebih muda. Berbaloi baloi.
Harga Polisi ikut umur pasangan mana yang lebih muda. Baru berbaloi.
  


3) Mengambil Pelan secara 1 Keluarga, harga adalah jauh lebih jimat. Serendah RM38 sebulan untuk coverage RM90,000 setahun.

Dengan Pelan Keluarga, kos medikal kad serendah RM38 sebulan untuk perlindungan RM90,000 setahun. Unlimited Sepanjang Hayat
Lebihan duit, anda boleh buat sebagai simpanan.


4) Untuk Pelan Anak-anak atau Keluarga, usia dan jantina anak tidak akan memberi kesan kepada harga. Harga adalah sama rata.

Dengan pelan keluarga, usia dan jantina anak tidak diambil kira. Jadi, anak lelaki atau perempuan, harga medikal kad adalah sama.
Lelaki atau Perempuan Harga Sama

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.