Jumaat, 14 September 2012

Medikal Kad Keluarga Terbaik KLIFF 2012. Unlimited Medikal Kad dari RM51. 1 Keluarga = RM230 Sebulan.

Medikal Kad 1 Keluarga Tanpa Had Takaful  (Lifetime Unlimited Family  Medical Card)


Sudahkah anda memiliki Kad Hospital / Kad Medikal / Medikal Kad / Medical Card?

Dengan anggaran kadar peningkatan sebanyak 15% setahun, kos  kemasukan  hospital  dan  pembedahan  di  Malaysia  kini  semakin  melambung  tinggi  dan semestinya  ANDA  perlu  mengeluarkan  belanja  yang  lebih  tinggi  untuk  mendapatkan  rawatan dan  khidmat  perubatan  yang  baik.  

Adakah anda sudah dilindungi dengan Pelan Medikal Kad (Medical Card) yang komprehensif atau hanya bergantung untuk mendapatkan rawatan di hospital kerajaan semata-mata atau dalam erti kata lain tiada pilihan?

Dengan pelan Medikal Kad 1 Keluarga Tanpa Had Sepanjang Hayat AMedik (Lifetime Unlimited Individual and Family Medical Card)  setiap orang ahli keluarga anda dilindungi dengan had tahunan dari RM90K - RM190K. Dan sehingga maksimum anak yang keempat.

Sepintas lalu tentang A-MEDIK Unlimited Family Medical Card.

  •  Perlindungan perubatan dan kemasukan hospital yang MENYELURUH
  •  Pilihan untuk melanjutkan perlindungan melangkaui pelan individu
  •  Pakej KELUARGA dibenarkan
  •  TIADA had seumur hidup*
  •  Perlindungan sehingga umur mencapai 99 TAHUN
  •  Pilihan 5 pelan perubatan takaful yang MAMPU DIMILIKI


Faedah Pelan Pakej Keluarga

Anda mempunyai PILIHAN MEMPAKEJKAN pelan A-Medik untuk melanjutkan perlindungan kepada 
KELUARGA  iaitu  pasangan  dan  /  atau  anak-anak  (yang  berkenaan  dan  sehingga  had  tertentu 
bergantung pada pelan pilihan anda). 
Terdapat empat jenis pakej KELUARGA yang dibenarkan dibawah pelan A-Medik: 
  a)   Orang Dilindungi
  b)   Orang Dilindungi dan pasangan
  c)   Orang Dilindungi, pasangan dan anak-anak
  d)   Orang Dilindungi dan anak-anak


Selain boleh didapati sebagai Standalone Medikal Kad, AMedik juga boleh dijadikan rider kepada Investment Link Plan.


Lebih Lanjut Tentang Medikal Kad Takaful


1) Satu-satunya Medikal Kad Takaful yang TIADA HAD SEPANJANG HAYAT. Asalkan polisi anda masih aktif, anda berhak membuat tuntuan  tak kira berapa banyak sehingga akhir hayat.

2) Had Tahunan yang tinggi; pelan paling rendah (Pelan 150) pun sudah ada RM90,000, yang paling best jika ambil pelan keluarga, setiap individu memiliki had tahunan RM90,000. dan ianya tanpa had. Sebagai contoh, jika tahun ini anda dah gunakan RM50,000 tahun dpn had tahunan anda tetap akan jd RM90,000. begitu juga lah pada thn2 akan datang. Had Keseluruhan Kekal Tidak Habis. Bukankah baugs ada pelan yang macam ni?

3) Boleh claim kos rawatan selepas keluar wad sehingga maksimum 120 hari. Kebanyakkan Medikal Kad tidak sampai pun 120 hari. Tetapi AMedik memberikan anda tempoh rawatan susulan sehingga 120 hari demi memastikan anda mendapat rawatan secukupnya.

 43) Ada amaun free ko-takaful . Kebanyakkan syarikat mengenakan ko-takaful. Apa maksudnya? Jika syarikat terbabit mengenakan 10% ko-takaful bermakna peserta takaful terpaksa membayar 10% daripada jumlah bil bergantung kepada jumlah maksimum yang dikenakan syarikat tersebut. Tetapi dengan AMedik RM22,000 adalah free ko-takaful bagi plan bilik150.

5) Tiada caj ko-payment sekiranya peserta upgrade bilik. Peserta takaful hanya perlu bayar lebihan harga bilik daripada kelayakan bilik pelan yang dimiliki  X  Jumlah Hari di hospital. tiada penalti atau ko-payment  10% atau 20% daripada harga keseluruhan bil dikenakan. Sangat  Fleksibel.

6) Guarantee renewal. Peserta masih boleh meneruskan pelan takaful biarpun dah buat berapa banyak claim pun.

7) Servis yang cekap. Ini kerana AIA AFG Takaful tidak menggunakan pihak ketiga dalam menguruskan claim dan sebagainya. Ini mempercepatkan proses dan memudahkan claim.

8)Surplus Sharing/Al-Mudharabah
Sekiranya tabung takaful yang anda sertai mendapat keuntungan pelaburan atau kurang claim, keuntungan tersebut akan diberi sama rata antara anda dan syarikat. Jadi anda dapat duit dalam simpanan. 


















Akhir sekali hayati video di bawah. Dan Tanya Pada diri anda, Berapakah Nilai Pengorbanan Anda Terhadap Anak-anak Anda?




3 ulasan:

  1. link untuk UNTUK PROPOSAL PERCUMA, CUMA PERLU KLIK FORM DI SINI.
    tidak boleh dibuka

    BalasPadam
    Balasan
    1. link telah diperbaiki. terima kasih di atas makluman.

      Padam
  2. Sekiranya ada sebarang persoalan berkenaan pelan AIA Public Takaful, boleh email atau hubungi saya terus di reduanhanif@gmail.com atau 0193330342.

    saya hanya akan menjawab melalui email dan telefon sahaja dan bukan di page-page yang di mana sumbernya tidak jelas.

    sekian terima kasih.


    BalasPadam